Overlast in het nieuws

Partij voor de Dieren is overlast beu: ‘Sluit Biesbosch af voor motorrijders’

DRIMMELEN/WERKENDAM – Gaat de Biesbosch dicht voor motorrijders? Als het aan de Partij voor de Dieren ligt sluit de provincie het natuurgebied snel af voor deze groep weggebruikers. ,,Mensen en dieren hebben er last van.” Lees HIER het hele artikel.

RIVM: Meer dan miljoen Nederlanders hebben last van omgevingsgeluid

De gezondheid van meer dan een miljoen Nederlanders is in gevaar door omgevingsgeluid, schrijft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een op vrijdag verschenen rapport. Het instituut adviseert daarom dat het wettelijk toegestane geluidsniveau omlaag moet.

Volgens het RIVM hebben, ondanks het huidige Nederlandse geluidsbeleid, 970.000 Nederlanders hinder van wegverkeer, 260.000 vanwege vliegtuigen, 100.000 vanwege treinen en ruim 7.000 personen vanwege windmolens. Lees HIER het volledige artikel

Burgers in Oost-Nederland roepen steeds harder om limiet lawaai motorrijders: ‘Genoeg is genoeg’

Steeds meer burgers in deze regio slaan de handen ineen in hun strijd tegen geluidsoverlast door wegmotoren. Al vier bewonersgroepen uit Deventer, Zwolle, Hoog Soeren en Emmeloord zijn aangesloten bij de vorige maand opgerichte actieclub tegen motorlawaai Nefom. Doel: uiterlijk 1 juni 2023 vaststellen en handhaven van een maximale geluidsnorm van 70 decibel voor motorvoertuigen. ,,Genoeg is genoeg.’’

Lees HIER het volledige artikel

Leidenaren zijn ronkende motoren meer dan zat

LEIDEN – Buurtbewoners langs de Churchilllaan en de Voorschoterweg zijn het zat. De geluidsoverlast van ronkende motoren is niet om a an te horen. Zelfs binnen een telefoongesprek voeren is lastig. ‘Het is hoogst irritant, we kunnen niet meer op het balkon zitten’, zegt een buurtbewoners.

Lees HIER het volledige artikel

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *